Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

‘’Αποκέντρωση στην πράξη”

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΞ/ΚΩΝ-ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Θεσσαλονίκη, 26/10/2011


Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Πρ. Διατ.80 από 7 Σεπτεμβρίου 2011 περί Ρύθμισης θεμάτων υγειονομικής υπηρεσίας αστυνομικού προσωπικού δύναται να λειτουργεί και στη Θεσ/νίκη Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή (Α.Υ.Ε.).
Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 4 του ως άνω Π.Δ. τα μέλη των Ανώτατων Υγειονομικών Επιτροπών (Α.Υ.Ε.) Αθηνών και Θεσ/νίκης ορίζονται για ένα χρόνο με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ύστερα από εισήγηση του Δ/ντή της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικά για την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή (Α.Υ.Ε.) Θεσ/νίκης ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 6§α του ανωτέρω Π.Δ. ότι έχει αρμοδιότητα για το αστυνομικό προσωπικό των Γενικών Αστυνομικών Δ/νσεων Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου, το αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσ/νίκης καθώς και για το αστυνομικό προσωπικό των λοιπών Υπηρεσιών που ευρίσκονται στην περιοχή δικαιοδοσίας των παραπάνω Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων.
Κατόπιν των ανωτέρω η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ προτείνει την άμεση λειτουργία Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής (Α.Υ.Ε.) στη Θεσ/νίκη από 1-1-2012 για να υπάρξει αποκέντρωση στην πράξη και για να εξυπηρετούνται πλέον καλύτερα και με λιγότερο κόστος οι Αστυνομικοί της Βορείου Ελλάδος. Προς τούτο παρακαλείται ο Δ/ντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να εισηγηθεί σχετικά και ο αξιότιμος κ.Αρχηγός του Σώματος να εκδόσει σχετική διαταγή.
Η Π.Ο.ΑΞΙ.Α. παρακαλείται για την προώθηση του ως άνω αιτήματός μας στην Φυσική Ηγεσία του Σώματος.