Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

«ΔΕΣΜΕΥΣΗ “ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Μ.Α.»

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΞ/ΚΩΝ-ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Θεσσαλονίκη, 16/10/2012


  1. Άμεση τροποποίηση του ισχύοντος νομικού - βαθμολογικού πλαισίου και άρση των υπαρχόντων ανισοτήτων και ανατροπών στην επετηρίδα των Ανθυπαστυνόμων, που δημιούργησε η άκριτη εφαρμογή του Ν.3686/2008.
  2. Ρύθμιση για την αναδρομική αποκατάσταση Ανθυπαστυνόμων οι οποίοι εξαναγκάσθηκαν σε προσφυγή στη δικαιοσύνη ή θίγονται εξαιτίας της προαγωγής νεοτέρων τους Ανθυπαστυνόμων στο βαθμό του Υ/Β’ και άμεση προαγωγή τους με αναλογική τήρηση επετηρίδας.
  3. Άμεση εφαρμογή της διάταξης του αρθ.25 παρ.3 Ν.4058/2012 για την προαγωγή Ανθυπαστυνόμων στο βαθμό του Υ/Β’ με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών υπηρεσίας αλλά και περαιτέρω βαθμολογική εξέλιξη ανάλογη των ανωτέρων παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, ήτοι βαθμολογική εξέλιξη έως το βαθμό του Αστυνόμου Α’ (καταληκτικός).
  4. Κατοχύρωση δικαιώματος εισαγωγής στο Τ.Ε.Μ.Α. κατόπιν εισιτηρίων εξετάσεων, των Ανθυπαστυνόμων που συμπληρώνουν τρία (3) έτη στον κατεχόμενο βαθμό, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και εξέλιξη των αποφοίτων μέχρι και το βαθμό του Αστυν. Δ/ντή στην ενέργεια, ήτοι καθιέρωση θέσεων Αστυν. Δ/ντή των Αξ/κών Γενικών Καθηκόντων που προέρχονται από το Τ.Ε.Μ.Α.
  5. Ρύθμιση για αναδρομική αποκατάσταση στην ανατροπή της αρχαιότητας που επήλθε αναλογικά για τους αποφοίτους Σ.Α.Ε.Α. και Τ.Ε.Μ.Α. από την εφαρμογή του Ν.3686/2008, λόγω προαγωγής νεοτέρων τους στο βαθμό του Υπαστυνόμου Α’.
  6. Κατοχύρωση του μορφωτικού κεκτημένου των βαθμοφόρων αποφοίτων παραγωγικών σχολών του Σώματος, ήτοι καθ’ υπέρβαση εισαγωγή στο Τ.Ε.Μ.Α. των πτυχιούχων Ανθ/μων .
Οι ανωτέρω προτάσεις αποτελούν θέσεις επεξεργασμένες της «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» με την επιμέλεια αυτών από τους Υ/Β’ ΞΟΜΑΛΗ Κων/νο και Α/Υ’ ΓΚΑΪΝΤΑΤΖΗ Κων/νο.”
Δέσμευσή μας αποτελεί η άμεση υλοποίηση των ανωτέρω προτάσεων - θέσεών μας.