Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

«Κάποιοι διαχρονικά δημιουργούν ενώ κάποιοι άλλοι απλώς δημαγωγούν και πετροβολούν»

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΞ/ΚΩΝ-ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Θεσσαλονίκη, 14/10/2012


Όσον αφορά την Τράπεζα αίματος της Ένωσης Αξ/κών Κεντρικής Μακεδονίας και για την γνώση της πλήρους αλήθειας ανακοινώνεται ότι τούτη ιδρύθηκε με καταστατικό από τον Α/Υ ΓΚΑΪΝΤΑΤΖΗ Κων/νο το 2003 με έδρα τη Θεσ/νίκη και συγκεκριμένα το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Σκοπός ήταν η ανάπτυξη του εθελοντισμού στην αιμοδοσία και η αλληλεγγύη μεταξύ των Αστυνομικών υπαλλήλων-μελών της Ένωσής μας για την κάλυψη των αναγκών τους σε αίμα.
Παράλληλα συνετάχθη κανονισμός λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος με πρόεδρο τον ιδρυτή της έως και τον Μάϊο του 2010.
Πολλοί συνάδελφοι συνέδραμαν την προσπάθεια αυτή αιμοδοτώντας για να έχει αποθεματικά η Τράπεζα ποτέ όμως κανείς από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.
Εξυπηρετήθηκαν πάμπολλοι συνάδελφοι που χρειάστηκαν αίμα είτε για τους ίδιους είτε για ανάγκες μελών της οικογενείας τους.
Από το 2010 ο φάκελλος της Τράπεζας Αίματος παρεδόθη από τον Α/Υ ΓΚΑΪΝΤΑΤΖΗ Κων/νο στον νυν Πρόεδρο της Ένωσής μας, ο οποίος απαξιώνοντάς την δεν ασχολήθηκε καθόλου μ΄αυτήν απλώς όρισε τριμελή επιτροπή με Πρόεδρο της Τράπεζας τον Α/Α΄ ΔΑΚΤΥΛΟΥΔΗ Αθανάσιο ο οποίος φρόντισε για την ομαλή λειτουργία της, όσες προσπάθειες δε κι αν έκανε ως μέλος της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου για οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία έπεσαν στο κενό.
Αγαπητοί συνάδελφοι η Τράπεζα αίματος θα εξακολουθήσει να υπάρχει από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές και θα της δοθεί νέα δυναμική.
Θα οργανωθούν εθελοντικές αιμοδοσίες τόσο σε επίπεδο Γενικής Αστ/κής Δ/νσης Θεσ/νίκης όσο και σε επίπεδο Αστ/κών Δ/νσεων της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Κεντρικής Μακεδονίας για να έχει επαρκή αποθέματα σε αίμα τόσο για τις ανάγκες των μελών της Ένωσης και των οικείων τους όσο και για φιλανθρωπικές δράσεις.
Δεν μπορούν κάποιοι που μονίμως αρνούνται ενθυμούμενοι τώρα την Τράπεζα αίματος να δημαγωγούν για προεκλογικούς λόγους. Δεν μπορούν να χτίσουν, τουλάχιστον ας μην πετροβολούν κι ας μην διαστρεβλώνουν την αλήθεια, γιατί η αλήθεια είναι μόνο μία και οι συνάδελφοι την γνωρίζουν.