Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

"Πρόταση για καλύτερη Αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης"

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΞ/ΚΩΝ-ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Θεσσαλονίκη, 12/10/2012



Για την καλύτερη αστυνόμευση του Πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης προτείνονται οι παρακάτω δράσεις:

α. Η τακτική επικαιροποίηση εγκληματογόνων περιοχών ανά Υπηρεσία σε συνεργασία με τους Δήμους και άλλους κοινωνικούς φορείς, ώστε να δύνανται οι ομάδες άμεσες επέμβασης (δικυκλιστές ΔΙΑΣ -Ο.Π.Κ.Ε. - εποχούμενες περιπολίες Άμεσης Δράσης και τοπικών Τμημάτων) να προβαίνουν σε στοχευμένους ελέγχους και εξορμήσεις.

β. Κοινές δράσεις των τοπικών Τμημάτων Τάξης και Ασφάλειας για την εξάλειψη εστιών εγκληματικότητας σε χώρους της τοπικής τους αρμοδιότητας.

γ. Αναδιάταξη Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσ/νίκης κατόπιν μελέτης σκοπιμότητας που θα εξασφαλίζει εξοικονόμηση πόρων, ανθρώπινου δυναμικού και καλύτερο συντονισμό δράσης.

δ. Ενίσχυση της επιτυχημένης ομάδας ΔΙΑΣ σε συνδυασμό με καθιέρωση ειδικής δίκυκλης ομάδος ασφαλείας που θα κινείται με συμβατικά δίκυκλα και οι επιβαίνοντες επ’ αυτών αστυνομικοί θα φέρουν πολιτική περιβολή.

ε. Ανάληψη των μέτρων τάξης σε γήπεδα-πορείες και συγκεντρώσεις αποκλειστικά από την Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσ/νίκης με συνεπικουρία ελάχιστων δυνάμεων της Δ/νσης Αστυνομίας, Δ/νσης Ασφαλείας και Δ/νσης Τροχαίας που σκοπό θα έχουν τον εντοπισμό, απομάκρυνση, σύλληψη παρανομούντων και διευκόλυνση της κυκλοφορίας όπου τούτο απαιτείται.