Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ»

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΞ/ΚΩΝ-ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Θεσσαλονίκη, 11/10/2012



Για να αποκτήσει την οντότητα που του πρέπει ως μάνατζερ ο Διοικητής και Τμηματάρχης Αστυνομικής μονάδας θα πρέπει να έχει κάποια προαπαιτούμενα όπως:

i
Καθιέρωση ελαχίστου χρόνου παραμονής τριών ετών στην Αστυνομική μονάδα που πρόκειται να διοικήσει.
ii. 
Απαλλαγή από πάρεργα (Επιτροπές-Πειθαρχικά Συμβούλια-Αποσπάσεις).
iii.
Απαλλαγή από την ευθύνη διοίκησης της μονάδας του, όταν με διαταγή διατίθεται σε υπηρεσίες εκτός της εδαφικής αρμοδιότητας της υπηρεσίας που διοικεί.
iv.
Χρησιμοποίηση των Διοικητών και Τμηματαρχών νευραλγικών Αστ/κών μονάδων με φειδώ για τις εκτός αρμοδιότητας της μονάδος των διαταχθείσες υπηρεσίες.
v.
Οι άμεσοι συνεργάτες του (Υποδιοικητής ή Αναπληρωτής Τμηματάρχης, Αξ/κοί και Γραμματέας) να αποτελούν προσωπική του επιλογή.
vi.
Αυτονομία δράσης.
vii.
Η ημερήσια ανάπαυση του Δ/τή να διαρκεί από το πέρας του ωραρίου λειτουργίας γραφείων της προηγούμενης ημέρας έως και την 06:00΄ πρωϊνή της επόμενης.
viii.
Απαλλαγή των Δ/τών  και Τμηματαρχών από την υποχρέωση για αυτοπρόσωπη παρουσία και αναφορά από τις μονάδες τους τις απογευματινές ώρες έκαστης, αν δεν συντρέχει σοβαρός και ιδιαίτερος λόγος.
ix.
Κατάργηση της διάταξης που υποχρεώνει το Δ/τή να επιληφθεί αυτοπροσώπως σε οποιαδήποτε συμβάν, ελλείψει Αξ/κού Υπηρεσίας, να λειτουργεί δηλ. μια Υπηρεσία μόνον όταν είναι πλήρως επανδρωμένη.
x.
Απαλλαγή του Δ/τή και Τμηματάρχη από την υποχρέωση να συνδράμει, κατόπιν διαταγών, προϊστάμενες Υπηρεσίες καθημερινά με μέρος της οργανικής δύναμης της μονάδος του, έτσι ώστε να είναι ελεύθερος στις επιλογές δράσης του και να μπορεί να προγραμματίζει μεθοδικά τη Διοίκησή της.
xi.
Οικονομική ανταμοιβή ανάλογη της ευθύνης διοίκησης όπως συμβαίνει με τους μάνατζερ επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα.
xii.
Μοριοδότηση επιτυχημένων Διοικητών και Τμηματαρχών νευραλγικών Αστυνομικών μονάδων ώστε να δύναται μετά από 10ετή θητεία να μετατεθούν σε Υπηρεσία της αρεσκείας τους.




        Εκτίμηση της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ είναι ότι η φυσική ηγεσία θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει τον Αξ/κό με όρους σύγχρονου μάνατζμεντ από την πρώτη ημέρα της εκπαίδευσής του έως και την αποστρατεία του.