Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΟΧΙ στην κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών-ΝΑΙ σε ένα δίκαιο ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΞ/ΚΩΝ-ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Θεσσαλονίκη, 29/11/2011


Με αφορμή τη σύσταση επιτροπής για την αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας (Αστ/κούς-Πυροσβέστες-Λιμενικούς) η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ επισημαίνει ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταργηθούν οι μισθολογικές προαγωγές, οι νέοι συντελεστές που θα καθιερωθούν να έχουν ως βάση τη μονάδα στο βαθμό του Αστ/κα (και όχι τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού όπως ισχύει σήμερα) με ανώτερο συντελεστή το 3 στο βαθμό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και επίσης να υπάρξει η ενσωμάτωση στους βασικούς μισθούς όλων των καταργούμενων επιδομάτων.
Άμεσα επίσης να ξεπαγώσουν οι μισθολογικές προαγωγές και μισθολογικές ωριμάνσεις των οποίων η χορήγηση είχε ανασταλεί από 1-7-2011.
Αν επιχειρηθεί οτιδήποτε άλλο, όπως διάφορες μνημονιακές Κασσάνδρες διαδίδουν, προετοιμάζοντας τα άλλοθί τους, θα μας βρουν απέναντι ΔΥΝΑΜΙΚΑ αντιδρώντες.
Δεν είναι δυνατόν μετά από την επιβολή τόσων περικοπών και την καθιέρωση αλλεπάλληλων χαρατσιών να συζητάμε περαιτέρω συρρίκνωση των αποδοχών μας, όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι ήδη βιώνουμε στα όρια της πενίας.
Ένα μήνυμα πρέπει να δώσουμε:
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ
ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ
ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.