Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Είμαστε και θα παραμείνουμε η φωνή όλων των συναδέλφων

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΞ/ΚΩΝ-ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Θεσσαλονίκη, 24/09/2012




Σύμφωνα με την ιδρυτική μας διακήρυξη από 9 Μαΐου 2011 η «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» δημιουργήθηκε για να εκπροσωπήσει το σύνολο των Αξ/κών και Ανθ/μων της Ένωσης Αξ/κών Κεντρικής Μακεδονίας και να προασπίσει τα οικονομικά, ασφαλιστικά και θεσμικά τους συμφέροντα.
Στόχος μας μόνιμος είναι η αναβάθμιση της θέσης του Αστ/κού στην Ελληνική κοινωνία και η καταξίωσή του στη συνείδηση του λαού.
Απαίτηση των καιρών και μόνιμη επιδίωξή μας αποτελεί η ανάδειξη της ποιότητας του αστυνομικού λειτουργήματος έτσι ώστε να αναγνωρισθεί η εργασία μας από τους πολίτες.
Αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να κατοχυρώσουμε τον Αστ/κό θεσμικά και υπηρεσιακά για να πάψει να είναι ευάλωτος σε οιασδήποτε μορφής αυθαιρεσίες.
Επιδίωξη μας διαχρονική θα είναι η ισχυρή φωνή, οι καθαρές θέσεις – προτάσεις και η ακηδεμόνευτη – αδέσμευτη παρουσία μας στα Συνδικαλιστικά δρώμενα.
Η κίνησή μας αυτή επιβλήθηκε κατ΄ εφαρμογήν του Νόμου 3938/2011, ο οποίος εισαγάγει πλέον την απλή αναλογική και παραταξιακά ψηφοδέλτια στις αρχαιρεσίες για εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου, αντιπροσώπων στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α. και εκπροσώπων στα Συμβούλια Μεταθέσεων, αν και θέση αρχής δική μας ήταν και παραμένει ο υγιής και μη παραταξιακός Συνδικαλισμός.
Σήμερα η Ένωσή μας (Ένωση Αξ/κών Κεντρικής Μακεδονίας) είναι η μοναδική που δεν εκπροσωπείται στην Ομοσπονδία με ευθύνη της απερχόμενης διοίκησης που αρνήθηκε πεισματικά τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών το 2011 όταν οι δώδεκα άλλες περιφερειακές Ενώσεις προχώρησαν σε εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων και ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Οι προθέσεις μας είναι αγνές. Έχουμε αρχές, αξίες και ιδανικά. Είμαστε και θα παραμείνουμε η φωνή όλων των συναδέλφων. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής και ελπίζουμε να τύχουμε της εμπιστοσύνης σας.