Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΞ/ΚΩΝ-ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Θεσσαλονίκη, 13/01/2013


 Άμεση και επιτακτική είναι η ανάγκη ενίσχυσης της Γενικής Αστ/κής Δ/νσης Θεσ/νίκης με προσωπικό όλων των βαθμών αφού τα οργανικά κενά ξεπερνούν τα 1.200.
Την τελευταία διετία στην Γ.Α.Δ.Θ. δημιουργήθηκε μεγάλο έλλειμμα σε αστυνομικό προσωπικό, λόγω της αθρόας αποχώρησης - συνταξιοδότησης αστυνομικών (πλέον του αναμενόμενου), της μειωμένης ενίσχυσης κατά τις τακτικές και συμπληρωματικές μεταθέσεις - τοποθετήσεις νεοξερχομένων Αστυφυλάκων και Αξ/κών καθώς και της ίδρυσης νέων Υπηρεσιών, όπως αυτής των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) για τη στελέχωση της οποίας, απορροφήθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από τις λοιπές Υπηρεσίες.
Επιπροσθέτως ο μεγάλος αριθμός συναδέλφων που καλύπτει με απόσπαση από τα μέσα του 2012 ανάγκες των Αστ/κών Δ/νσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης για τον περιορισμό του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης ουσιαστικά απενεργοποίησε πολλές Υπηρεσίες, αφού το προσωπικό τους πλέον δεν επαρκεί για την αποστολή τους.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος όπως έχει διαμορφωθεί απαιτείται το Αρχηγείο να προγραμματίσει σοβαρά την ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Θ. με προσωπικό όλων των βαθμών τόσο κατά τις τακτικές ετήσιες μεταθέσεις όσο και κατά την κατανομή του προσωπικού των νεοξερχομένων Αστυφυλάκων και Αξ/κών κατά το τρέχον έτος.