Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Καταγγελία για τη στάση του Προεδρείου της Ένωσης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


  Καταγγέλλουμε τη στάση του Προεδρείου της Ένωσής μας για την κατά πλειοψηφία απόφασή της να μην προχωρήσει ως όφειλε στη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέων αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία στερώντας έτσι το δικαίωμα στους επιθυμούντες συναδέλφους να διεκδικήσουν την εκλογή τους και την εκπροσώπηση της Ένωσής μας  στην δευτεροβάθμια συνδικαλιστική μας οργάνωση (ΠΟ.ΑΞΙ.Α.), επικαλούμενοι απλώς επικεκαλλυμένη νομιμότητα για την αντισυνδικαλιστική αυτή ενέργειά τους και οδηγώντας κατ’αυτόν τον τρόπο την Ένωσή μας στην απομόνωση, αφού οι υπόλοιπες δώδεκα (12) περιφερειακές πρωτοβάθμιες Ενώσεις προχωρούν κανονικά σε εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία.
  Καταγγέλλεται επιπλέον η απαράδεκτη στάση του να μην χορηγήσει αντίγραφο Πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου της 3 / 5 / 2011 όπου ελήφθη η απόφαση κατά πλειοψηφία περί μη διεξαγωγής εκλογών και η μανιώδης άρνησή τους να μας χορηγηθεί κατόπιν αιτήματός μας κατάσταση ενεργών μελών της Ένωσής μας.
  Επιπλέον απεκρύβησαν σκοπίμως στην ανακοίνωση που εξεδόθη οι θέσεις μας στο Δ.Σ. της        3 / 5 / 2011 και οι γνωμοδοτήσεις δύο έγκριτων νομικών τις οποίες προσκομίσαμε και βάσει των οποίων αιτηθήκαμε τη διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέων αντιπροσώπων και ενώ νομικά τεκμηριώνεται ότι δεν δύναται να παραταθεί η θητεία των ήδη εκλεγμένων αντιπροσώπων και συνεπώς και η θητεία του σημερινού Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
  Ας μείνουν αγκυλωμένοι στις καρέκλες τους αλλά να γνωρίζουν ότι η ιστορία, τους μόνιμους αρνητές όλων όσων κατάφερε η Ομοσπονδία από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, θα τους καταδικάσει και ήδη το έχει πράξει στις συνειδήσεις των συναδέλφων που γνωρίζουν.
                                                                                                                             
 Θεσ/νίκη 9 Μαΐου 2011

Τα μέλη της μειοψηφίας του
Δ.Σ. της Ένωσης Αξ/κών ΕΛ.ΑΣ.
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ    Αριστείδης
ΔΑΚΤΥΛΟΥΔΗΣ     Αθανάσιος 
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ  Ανδρέας
ΚΟΥΚΟΥΦΙΚΗΣ      Σταύρος
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ      Κων/νος