Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

“Ακόμα και η απλή κατοχή βαρέων πολεμικών όπλων να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο αδίκημα (κακούργημα)”

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΞ/ΚΩΝ-ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Θεσσαλονίκη, 23/08/2012

 
Είναι πλέον τοις πάσι γνωστό ότι η εγκληματικότητα στην πατρίδα μας ολοένα και αυξάνεται, η δε μορφή της γίνεται συνεχώς πιο βίαιη . Η χρήση από ομάδες κακοποιών βαρέως οπλισμού ακόμα και για ληστείες στο δρόμο έχει γίνει συχνό φαινόμενο. Κοινή διαπίστωση είναι ότι στη χώρα μας κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός πολεμικών όπλων και είναι πλέον εύκολο για τον κάθε κακοποιό να προμηθευτεί αυτά για διάπραξη εγκληματικών πράξεων. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έχει τρωθεί ενώ τα μέσα των διωκτικών αρχών να αντιμετωπίσουν την κατάσταση μοιάζουν ελάχιστα.
Ένας τρόπος για τον περιορισμό του φαινομένου είναι να χαρακτηριστεί και η απλή κατοχή αυτόματων πολεμικών όπλων (καλάσνικοφ, ούζι, σκόρπιον, χειροβομβίδων κάθε τύπου κ.α. βαρέων όπλων) σε ιδιώνυμο αδίκημα (κακούργημα) για το οποίο θα επισύρονται ποινές κάθειρξης χωρίς αναστολή, αφού σε καμιά περίπτωση δεν δύναται κάποιος να κατέχει νόμιμα πολεμικό όπλο.
Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί την Πολιτεία να εξετάσει την πρότασή της προκειμένου να ελεγχθεί το φαινόμενο της κυκλοφορίας μεγάλου αριθμού πολεμικών όπλων στη χώρα μας και τους συναρμόδιους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης να επιφέρουν τις αλλαγές που επιβάλλεται στο Νόμο περί όπλων. Έτσι θα περιοριστεί η κυκλοφορία και θα δοθεί ένα επιπλέον όπλο στις διωκτικές αρχές για την πάταξη του φαινομένου.