Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

“Να υλοποιηθεί άμεσα η προαγωγή των Ανθ/μων στο βαθμό του Υπαστ.Β΄ σύμφωνα με το ψηφισθέν Νομοσχέδιο.”

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΞ/ΚΩΝ-ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Θεσσαλονίκη, 26/08/2012



Από 21-3-2012 ψηφίστηκε στη Βουλή το σχέδιο Νόμου “Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις το οποίο περιλαμβάνει και τις κάτωθι διατάξεις που αφορούν τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία’’. Μεταξύ των διατάξεων περιλαμβάνεται και το άρθρο 25 παρ. 3. Το δεύτερο εδάφιο της παρ.7 του άρθρου 7 του ν.3686/2008 αντικαθίσταται με εδάφιο ως εξής: ‘’Στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄ προάγονται με την ίδια ως άνω διαδικασία και οι προαναφερόμενοι Ανθυπαστυνόμοι οι οποίοι συμπληρώνουν είκοσι δύο (22) έτη πραγματικής Υπηρεσίας από την κατάταξή τους, εκ των οποίων έντεκα (11) στο βαθμό του Ανθ/μου, εφόσον είναι αρχαιότεροι των ομοιοβάθμων τους, που προάγονται λόγω συμπλήρωσης είκοσι έξι (26) ετών πραγματικής υπηρεσίας. Οι ανωτέρω Υπαστυνόμοι Β΄ εξομοιώνονται με Αξ/κούς του ν.δ. 649/1970 και με συμπλήρωση τριών (3) ετών στο βαθμό τους προάγονται στο βαθμό του Υπαστυνόμου Α΄, χωρίς να δικαιούνται περαιτέρω προαγωγής, με την επιφύλαξη των διατάξεων των παραγράφων 8 και 9.’’
Όμως παρά την ψήφιση του σχετικού Νόμου μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η προαγωγή των Ανθ/μων που πληρούν τις προϋποθέσεις.
Αποτέλεσμα όλων τούτων είναι να παρατείνεται η αγωνία των συναδέλφων Ανθ/μων που περίμεναν την προαγωγή τους βάσει της νέας ρύθμισης.
Η Πολιτική και Φυσική ηγεσία του Σώματος παρακαλείται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε άμεσα να προαχθούν στον βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄ οι Ανθ/μοι που εμπίπτουν στις διατάξεις του ψηφισθέντος Νόμου.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξ/κών Αστυνομίας παρακαλείται από την πλευρά της να εκδηλώσει τις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί το μείζον αυτό θέμα.
Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεσμεύεται να εκδηλώσει από την πλευρά της κάθε μορφή πίεσης προκειμένου να τακτοποιηθεί η παρατηρούμενη κωλυσιεργία στο θέμα.