Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

«Άμεση η ανάγκη ίδρυσης Τμήματος Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών και στη Θεσ/νίκη»

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΞ/ΚΩΝ-ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Θεσσαλονίκη, 03/10/2012


Άμεση είναι η ανάγκη να δημιουργηθεί και στην Υποδ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών Βόρειας Ελλάδας αντίστοιχο Τμήμα Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών, που λειτουργεί μόνο στην Αθήνα στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις ανάγκες που ανακύπτουν στην εδαφική αρμοδιότητα που καλύπτει η Υ.Ε.Ε.Β.Ε.
Στο Τμήμα αυτό περιλαμβάνονται Εργαστήριο ανάλυσης DNA, εργαστήριο ανάλυσης πρωτεϊνών και εργαστήριο Τριχών και Υφάνσιμων ινών ζωικής προέλευσης.
Με δεδομένο ότι θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Υ.Ε.Ε.Β.Ε., θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος εξέτασης ιχνών και πειστηρίων και θα αποσυμφορηθεί από μεγάλο όγκο δουλειάς το αντίστοιχο τμήμα της Δ.Ε.Ε. που σήμερα είναι το μοναδικό για όλη την επικράτεια, φαντάζει επιτακτική η ανάγκη για ίδρυση αντίστοιχου τμήματος και στην Υποδ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών Βόρειας Ελλάδας στη Θεσ/νίκη.
Όπως απεδείχθη και με την ίδρυση του Τομέα Εξέτασης ψηφιακών πειστηρίων στην Υ.Ε.Ε.Β.Ε., που αποσυμφόρησε το αντίστοιχο τμήμα της Δ.Ε.Ε. και εξυπηρετούνται άμεσα οι Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Υ.Ε.Ε.Β.Ε., έτσι και η ίδρυση Τμήματος Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών θα δώσει άλλη διάσταση στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας συνολικά.
Άλλωστε αυτός πρέπει να είναι και ο επιδιωκόμενος στόχος κάθε φορά. Να γίνονται τομές προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και η αποκέντρωση να γίνεται πράξη κάθε φορά που οι ανάγκες το επιβάλλουν.
Είναι κρίμα να υπάρχει το επιστημονικό προσωπικό εντός του Σώματος και να μην αξιοποιείται.
Η Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ας προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται ώστε σύντομα να δοθεί η λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα.
Για την ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ το θέμα θα αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα έως την οριστική του επίλυση.