Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

«Άμεση ενίσχυση με μηχανικούς αυτ/των της Υποδ/νσης Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος»

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΞ/ΚΩΝ-ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Θεσσαλονίκη, 07/10/2012



Άμεση φαντάζει η ανάγκη ενίσχυσης του Τμήματος Συνεργείου Μεταφορικών Μέσων της Υποδ/νσης Τεχνικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος με τεχνίτες-μηχανικούς οχημάτων.
Στο παραπάνω Τμήμα το έτος 2011 υπηρετούσαν 12 τεχνίτες, ενώ σήμερα με το επισκευαστικό έργο της Υπηρεσίας απασχολούνται 5 τεχνίτες και μόνον 1 τεχνίτης στο συνεργείο επισκευής δικύκλων.
Με δεδομένο ότι αυξήθηκε ο φόρτος εργασίας λόγω της παλαιότητας του στόλου των οχημάτων και του μεγάλου στόλου δικύκλων της ομάδας ΔΙΑΣ επιβάλλεται άμεσα η ενίσχυση της εν λόγω Υπηρεσίας με τουλάχιστον 4 τεχνίτες-μηχανικούς.
Αν συνυπολογισθεί ότι το οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία συνολικά θα είναι μεγάλο αν ενισχυθεί το αρμόδιο Τμήμα, αφού θα είναι πολύ λιγότερα τα οχήματα που θα επισκευάζονται σε εξωτερικά συνεργεία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υφίστανται 4 χαμηλόβαθμοι Αστ/κοί με ειδικότητα μηχανικού αυτ/των που επιθυμούν απόσπαση στη συγκεκριμένη Υπηρεσία.
Επιτέλους η εξειδίκευση να γίνει πράξη. Αν ο κάθε Αστ/κός υπηρετεί σε Υπηρεσία που είναι πιο χρήσιμος και αποδοτικός λόγω ειδικότητας, τούτο σαν γεγονός θα είναι προς όφελος της Υπηρεσίας.
Το οικονομικό όφελος της Υπηρεσίας το 2011 σε σχέση με το 2010 από τη μείωση των οχημάτων που επισκευάστηκαν σε εξωτερικά συνεργεία και από τη μείωση δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 425.985 € και μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο αν εύρυθμα λειτουργήσει το Τμήμα Συνεργείου Μεταφορικών Μέσων με το απαραίτητο προσωπικό.
Παρακαλείται ο κ.Δ/ντής Τεχνικών Εφαρμογών να δώσει λύση στο μείζον αυτό θέμα και ο κ.Γενικός Αστ/κός Δ/ντής Θεσ/νίκης να προβεί στην απόσπαση των επιθυμούντων Αστ/κών.
Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θα επιμείνει στο μείζον αυτό θέμα έως της οριστικής επίλυσής του.
Τέλος αξίζουν συγχαρητήρια στη Δ/νση και στο προσωπικό της ΥΤΕΒΕ συνολικά για τις συνεχείς προσπάθειές τους να μειώνεται συνεχώς ο χρόνος επισκευής των υπηρεσιακών οχημάτων με ολοένα λιγότερο κόστος, πράγμα που συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για εξοικονόμηση πόρων, όπου τούτο είναι δυνατόν να γίνει.